Sizi Arayalım
Modül satışı, kurulum, fiyat teklifi ve daha pek çok sorunuz için iletişim bilgilerinizi bırakın, sizi hemen arayalım.

Teknolojimiz

Ar-Ge dahil güneş paneli üretiminin tüm aşamalarını tek çatı altında toplayan ilk ve tek fabrika.

Güneş paneli üretimi; ingot (kütük), wafer (dilim), hücre ve panel adlı dört farklı aşamadan oluşuyor. Bu aşamalar dünyanın her yerinde aynı olsa da sadece Kalyon PV’de tek çatı altında toplanıyor.

Bu da daha yüksek hız ve kalite standartlarıyla Kalyon PV’ye güneş enerjisi sektöründe benzersiz bir avantaj sağlıyor.

Ingot üretim teknolojisinde, dünya genelinde mono kristal ve çoklu kristal yöntemleri kullanılıyor. Mono kristal, yüksek yatırım ve üretim maliyetine rağmen daha verimli oluşu ile öne çıkıyor. Verimlilik ve kaliteye öncelik veren Kalyon PV mono kristal teknolojisini tercih ediyor.

Çoklu kristalli hücrelerde verim %21 düzeyinde kalırken mono kristalli hücrelerde güneş ışınları ve fotonların enerjisinin yüzde 22'nin üstündeki değerlerde elektrik enerjisine çevrilebiliyor. Süreç boyunca yüzey pürüzlendirme ve kaplama prosesleri de titizlikle takip ediliyor.  

Kaplama proseslerinde buhar biriktirme ile nanometre düzeyinde kaplama yapılıyor. Farklı atomların Bu proses; yüksek uzmanlık ve güncel know-how gerektiren, çok detay içeren ve birçok global patent altında yapılan işlemlerdir.

Birinci aşama
ingot (kütük) üretimi

Ingot üretiminde hammadde olarak, kumda bulunan silisyumun işlenmesiyle elde edilen poli-silisyum kullanılıyor. Poli-silisyum özel hazırlanan makinaların içerisinde 1.450 santigrat derecede eritiliyor. Bu işlem ile mono-kristal silisyum, ingot (kütük) haline getiriliyor. Eritilen hammadde daha sonra özel hazırlanmış ekipmanlar ve ileri mühendislik teknikleri kullanılarak, yaklaşık 400 kilo ağırlığında ve yine yaklaşık 4 metre boyunda bir silindire dönüştürülüyor. Bu dönüşüm ise milimetrik olarak hesaplanıyor. Saatte 5-10 milimlik mesafe alınabiliyor. Üretim aşamasında elde edilecek saflık, ortaya çıkacak ürünün kalitesini artıracağı için üretim sahasının sterilizasyonu da süreç boyunca titizlikle takip ediliyor.

İkinci aşama wafer (yonga)

Plaka adı da verilen bu aşamada, elde edilen ingot işleme alınıyor. Öncelikle silindir şeklindeki ürünün uç kısımları (baş ve kuyruk) gövdeden ayrılıyor. Ardından kenarlar kesiliyor ve köşeli bir şekle sahip yaklaşık 3 metre uzunluğunda bir külçe ortaya çıkıyor.

 Üretilen külçeler; elmas kaplı, 55 mikron kalınlığında,saniyede 15 metre hıza sahip tel testereler ile 170 mikron kalınlığında dilimleniyor. İleri teknoloji ekipmanların kullanımıyla elde edilen wafer, daha sonra özel yöntemlerle ayrıştırılıyor.

Üçüncü aşama hücre

Elde edilen wafer’ların birer ileri teknoloji ürünü haline getirildiği aşamadır. Hücre fabrikasında işleme alınan silisyum dilimler, sayısı 30’u aşan çeşitli kimyasal ve fiziksel yarı iletken üretim sürecinden geçirilerek, fotovoltaik güneş hücresi özelliği kazandırılıyor. İki yüzeyi de güneş ışığını elektrik enerjisine üretecek özelliğe kavuşturuluyor. Ön yüzey güneşten doğrudan gelen ışını elektriğe dönüştürürken, arka yüzey yansıyan güneş ışıklarını topluyor.

Dördüncü aşama panel (modül)

Son aşamada hücreler birleştirilerek güneş paneli üretiliyor. Üretilecek panele göre 54 (108 yarım hücre) veya 72 (144 yarım hücre) hücre, özel bir zemin üzerinde yine özel tekniklerle birbirlerine lehimlenerek birleştiriliyor. Silisyum madeninin işlenerek ileri teknoloji ürünü haline getirildiği güneş panelleri, enerji üretiminde yüksek verimli, her türlü iklim ve saha koşuluna uygun hale dönüştürülüyor.